Köpvillkor

Följande köpvillkor gäller från 2018-01-22

Allmänna villkor

 1. Samtliga priser på www.selexo.se är angivna med 25% moms.Eventuell fraktkostnad tillkommer i kassan.Levererade varor förblir Selexo:s egendom till dess full likvid erlagts.
 2. Selexo är registrerad företag med organisationsnummer 870821-2512 och betalar skatt och moms i Sverige. Adress: Smörslottsgatan 6 , 416 77 Göteborg ( ej besöksadress ).

Beställning

 1. När du har genomfört en beställning sänder våra system automatiskt ut en beställningsbekräftelse till din e-post. Det är i samband med att vi skickar produkterna till dig som du också får ditt kvitto på ditt konto i pdf-fil för nedladning.
 2. Vi förbehåller oss rätten att avbryta din beställning eller delar av denna om produkten du beställt har sålt slut.
 3. Om du inte hämtar ut din beställning, och produkterna blir returnerade till oss dras ett belopp om 250:- samt kostnad för returfrakt för att täcka våra kostnader.

Beställningsvara

 1. När en produkt är märkt beställningsvara betyder detta att den inte lagerförs utan måste beställas från leverantörslager. Detta innebär att leveranstiden kan bli något längre.Beräknade leveranstid är 3-5 arbetsdagar. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Ersättningsvaror

 1. Vi genomför kontinuerligt förändringar i sortimentet. Skulle någon av varorna du beställt vara lagerslut, meddelar vi dig. Dessutom förbehåller vi oss rätten att leverera en likvärdig ersättningsvara alternativt makulera beställning utan någon kostnad för dig. Om du erhåller en ersättningsvara har du full returrätt kostnadsfritt.

Garanti

 1. Utöver reklamationsrätt så lämnar Selexo normalt 1 års garanti. Längre garanti tiden kan förekomma, se produktens specifikation. I vissa undantag så som förbrukningsartiklar, bläckpatroner, tonerkassetter, batterier, datamedia samt andra artiklar av förbrukningsart är undantagna från normal garanti, på dessa varor lämnas 60 dagars uppackninsgaranti. Alla garantier som specificeras på är giltiga i Sverige och i de fall där produkten behöver skickas till tillverkare utanför Sverige åtar sig Selexo att bekosta frakt och utföra eventuellt administrativt arbete.
 2. Beräknad reparationstid är 2-3 veckor. Beräknat på datumet när vår service tog emot ditt paket. Selexo strävar efter effektivitet och genomför reparationer så snabbt som möjligt. Om det skulle bli nödvändigt att reparera en produkt två gånger och samma fel uppstår en tredje gång, kan du efterfråga en hävning av köpet. Om du ändå skulle vilja reparera produkten eller byta till en ny jämförbar produkt är detta också möjligt.

Garanti och reklamation vid företagsköp

 1. Reklamationsrätt gäller även vid företagsköp men lyder under köplagen. Detta ger rätt att få produkten reparerad vid produktionsfel eller annan brist hos produkten. Tidsfristen för reklamation är normalt två år från köpstillfället, men kan variera beroende på avtal vid köp. Selexo lämnar 1 års garanti och 2 års reklamationsrätt till företagskunder.

Prisändringar

 1. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i efterhand till följd av till exempel valutaförändringar. Efter eventuell justering skall nytt pris godkännas av kund, i annat fall annulleras ordern.

Service och reparation

 1. Vi vill göra dig uppmärksam på att mjukvarufel, vätskeskador, yttre åverkan samt annan form av handhavandefel inte täcks av garanti eller reklamation. Om felet ligger utanför lagens ramar, eller vid avslag av kostnadsförslag, kan det tillkomma en kostnad för frakt och undersökning.
 2. Vid tekniska frågor och för att få hjälp kontakta alltid vår kundservice först via e-mail service@selexo.se.

Skydd av personuppgifter

 1. I samband med din registrering och beställning godkänner du som kund att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den vara eller tjänst du som kund önskar få levererad. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta personuppgifter till andra företag eller personer i annat fall än där detta krävs för att fullfölja leverans.

Öppet köp

 1. Hos Selexo har du som privatkonsument 14 dagars öppet köp. Öppet köp innebär att varan skall vara i obruten originalförpackning samt med kvitto/faktura.

Övriga villkor

 1. Alla produkter som säljs av Selexo kan användas i Sverige och har engelska eller svenska manual i antingen tryckt eller digital form.
 2. Vid beställning via www.selexo.se förbehåller sig Selexo för eventuella tryckfel i text och bild samt fel i produktspecifikation, på samtliga produkter i sortimentet. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej garanteras återge varans exakta utseende. Vid eventuella fel i angivande av lagersaldo förbehåller sig Selexo rätten att korrigera detta i efterhand.
 3. I fall tvist uppstår mellan Selexo och privatkonsument följer Selexo alltid ARN:s rekommendationer